×

Send oss en meling, så kommer vi raskt tilbake til deg

Hvordan fungerer en trykkluft jekk?

En luftjekk eller pneumatisk jekk fungerer ved at det blåses trykkluft inn i luftputen/ballongen som presser jekken oppover, dette gjør at gjenstanden flyttes.

Vi tilbyr to forskjellige typer luftpute jekker. Den ene er en ballongjekk dvs. en uftpute. På denne jekken føres det trykkluft inn via en slange, inn i en sylinderformet ballong som er fremstilt av et slitefast og gummibelagt materiale. Lufttrykket blåser opp ballongjekken og løfter f.eks. bilen til ønsket høyde. Dersom man ikke har trykkluft eller luftkompressor tilgjengelig, kan slangen også kobles til bilens eksosrør. Dermed fylles ballongen eller puten med eksos. Med stor kontaktflate egner denne type jekker seg også til bruk på mykt underlag, du unngår vanligvis også å få skader på bilen som løftes. Den lave høyden på jekken gjør at også senkede biler kan løftes uten problemer. Derfor er luftjekker en gunstig og enkel måte å løfte biler på. Vår modell når en maksimal løftehøyde på 750 mm og brukes gjerne som nødutstyr fordi den er lett å ha med.

Vår andre variant innen pneumatiske jekker er en luftjekk. Denne profesjonelle jekken er mye mer robust en ballongjekken. Her blåses også trykkluft inn i to eller tre ringformede luftputer som ligger på toppen av hverandre. Luftjekken er imidlertid utstyrt med en stabil stativplate eller løfteplate oppe og nede, som gjør at denne fungerer tilnærmet som en stempeljekk Ved et lufttrykk på 8 bar kan denne pneumatiske jekken løfte en maksimal vekt på 2,5 tonn. Trykkluften kommer enten fra en lufttank i et kjøretøy eller genereres med en luftkompressor. Særlig lette og kompakte kompressorer egner seg ideelt i mobil drift, kombinert med våre pneumatiske jekker. Maksimal løftehøyde er 465 mm. Når du løfter med en luftjekk får du god plass til å få under annet utstyr eller utføre enkle reperasjoner.

Luftjekk sammenlignet med hydraulisk jekk

Hovedforskjellen mellom en luftjekk og en hydraulisk jekk er trykkmediet og håndtering av trykkoppbyggingen. En hydraulisk jekk bruker nesten alltid olje som trykkmiddel, det gir svert høy løfteevne En pumpe sørger for at trykket og løfteevnen øker, denne håndteres vanligvis med en pumpespak, noe som krever manuelt arbeid og litt muskelkraft. Pneumatiske jekker fylles med trykkluft hvor en lufttank eller en kompressor mater luften. Dette er enkelt og uproblematisk for brukeren - men krever at en har 8 bar trykkluft tilgjengelig.

Raskt forklart, har du tilgang på trykkløft er en luftjekk veien å gå, disse er enkle i bruk og byr på god ytelse. Ballongjekken er fordelaktig på lave biler og mykt underlag. Den pneumatiske luftjekken derimot er raskt plassert og kjøres raskt ut. Begge modellene har praktiske løftehøyder og kan brukes mobilt. Med begrenset løfteevne egner de seg ikke som lastebiljekk.

Når det gjelder høy løfteevneer de hydrauliske stempeljekkene best. Disse jekkene har en maksimal løfteevne opp til 30 tonn. Ulempen sammenlignet med luftdrevne jekker er den relativt store ansatshøyden, begrenset løftehøyde og nødvendig muskelkraft. Et delvis unntak her er garasjejekken. Garasjejekken har riktignok også begrenset bæreevne, men har til gjengjeld lave innkjøringshøyder og høy løftehøyde.

Hvem egner luftjekk seg for?

Våre luftjekker egner seg til bruk i verksteder, langs veien eller på en byggeplassr. Med rask løfting av kjøretøy, hus eller annet blir arbeidet raskt unnagjort. Våre pneumatiske ballongjekker brukes ofte som standardutstyr hos bilbergere, men man finner denne jekken også i kjøretøy som driver med Offroad-kjøring. Siden den brukes som luftpute, fungerer også løfting på mykt underlag. Dessuten kan den - hvis man ikke har trykkluft tilgjengelig - pumpes opp med eksos fra motoren.

ProLux har din luftjekk

Vi har ett lite men godt og profesjonelt utvalg av pneumatiske jekker med bæreevne fra 2,5 tonn til 4 tonn. Alle modellene har bevist hva de kan etter en årrekke med innsats! I tillegg til pneumatiske jekker finner du også disse jekkene i vår nettbutikk: hydraulisk jekk, garasjejekk og tilsvarende tilbehør.

Luftjekk

(3)

Våre kraftige luftjekker er ideelle til å løfte biler og andre kjøretøy. Disse jekkene drives med trykkluft og har en løftekraft på opp til 4 tonn. Disse jekkene har ekstra kompakte mål, liten egenvekt og god løftehøyde. Dermed egner våre luftjekker / pneumatiske jekker seg svært godt til både mobil bruk, på bilverkstedet eller for alle mulige oppgaver hos en entrepenør.

  • Artikkel nr: 431833
   • Versjon: forsterket
   • Løftehøyde: 750 mm
   • Slangelengde: 6 m
   kr 2 435,00
   • Artikkel nr: 430455
    • Maks høyde: 340 mm
    • Minmal høyde: 130 mm
    • Belastningsevne: 2,5 t
    kr 6 790,00
    • Artikkel nr: 430475
     • Maks høyde: 465 mm
     • Minmal høyde: 155 mm
     • Belastningsevne: 2,5 t
     kr 7 060,00
    Alle priser ekskl. Mva + Frakt

    Alle priser er uten moms og frakt. Vi tar forbehold om endringer og feil. Bildene er like. Så lenge lageret rekker. Vær oppmerksom på tidsrom på kampanje. Våre ordinærpriser er gyldige etter nåværende gyldige listepriser